Tavsiye

Bize kendinizi ve basit olduğunu düşünseniz dahi stüdyo ve donanımınızı tanıtın...


Cevapla
drnslcn
Mesajlar: 13
Kayıt: 15 Ara 2018, 18:12

Tavsiye

Mesaj gönderen drnslcn »

Cevaplar için teşekkürler
En son drnslcn tarafından 23 Eki 2019, 22:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Tanerongunyzb
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1061
Kayıt: 07 Oca 2012, 14:04
Has thanked: 8 time
Been thanked: 19 time

Yeni bir başlangıç için ustalardan yardım

Mesaj gönderen Tanerongunyzb »

Dostum forma öncelikle hoşgeldiniz , audient ses kartı fiyat performans olarak çok iyi bir ses kartıdır. Ama malesef driver konusunda bir rme değildir. Biraz sabrederim dersen yeni upgrade ile Windows 10 sorunlarını mutlaka giderirler. Mikrofon için ise Lewitt audio yada se x1a al, boşver Rode nt1a. Kesinlikle pişman olmazsın
drnslcn
Mesajlar: 13
Kayıt: 15 Ara 2018, 18:12

Yeni bir başlangıç için ustalardan yardım

Mesaj gönderen drnslcn »

Hoş buldum.İlginiz için teşekkür ederim.Tabi ki bir rme beklemiyorum.Bu tür cihazlarda ikinci ele girmekte çok mantıklı değil o yüzden bütçe meselesi diyelim.Audient in hali hazırda hala driver sorunu var ise zaten bu büyük bir sorun.Rubix serisiyle arasında bir karar vereceğim.Maalesef fiyat şişkinliği her zaman illa kalite de fark olması gerekiyor mantığını doğuruyor.Bu yeterince deneme yapmamaktan da kanaklanıyor sanırım.Mesela mxl 990 ve nt1 a testini dinledim mxl 990 bana daha temiz geldi ama nt1a rode ve pahalı olduğu için daha iyi olmak zorunda gibi geliyor(: Tekrar teşekkür ederim
Alper35
Mesajlar: 37
Kayıt: 08 Eyl 2015, 02:41
İletişim:

Yeni bir başlangıç için ustalardan yardım

Mesaj gönderen Alper35 »

Selamlar, https://support.audient.com/hc/en-us/ar ... son-Chart-

Linkteki verilerden farklılıklara göre karar vermek mümkün gibi, mikrofon olarak ben de bir vokal olarak lewit pure 440 önerebilirim. Audient için id22 çok iyi bir tercih olacaktır.
drnslcn
Mesajlar: 13
Kayıt: 15 Ara 2018, 18:12

Yeni bir başlangıç için ustalardan yardım

Mesaj gönderen drnslcn »

İd22 bütçemi bayağı aşıyor(: İd 14 de sabit kalacağım sanırım.Bu günün şartlarında böyle büyük bir firma driver sorununu çözmüştür diye umuyorum.Onun dışında kafama takılan tek nokta 24 bit / 96kHz olması.Öğrneğin roland rubix 24/192 hz.Audient bu arayı çevirici teknolojisiyle dengeliyor anladığım kadarıyla.Preamplerinin çok övülmesi de + tabiki.Ayrıca bir preamp almak işime gelmeyecek.
Mikrofon olarak da mxl 990 (tiz ve parlak bi ton aldığım için tiz seviyoruz (: ) mxl 2006 yada nt1 a olacak. Monitör için şimdilik ev için mackie cr3 düşünüyorum yada o segmentte bir monitör.
ugur86
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 3318
Kayıt: 14 Şub 2012, 18:08
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 time

Yeni bir başlangıç için ustalardan yardım

Mesaj gönderen ugur86 »

id14 ve id22 burr brown converter'lara sahip, id4 converter katı farklı, ama yine de o bütçe dahilinde olabilecek en kaliteli komponentleri içeriyor diyebilirim. Driver stabilitesi konusu biraz farklı, windows'un kendisi bir defa ses kayıt teknolojisine adapte olamadı, ben mac'te kullanıyorum saat gibi tıkır tıkır akıyor id14. aynı bilgisayara bootcamp win10 kurulu, onda da sorun yaşamadım, sanırım mac'in parça uyumu sebebi ile extra bir stabilite var. ama yeni güncelleme ile ses kesintilerini çözmüşler. bence bütçeniz müsaitse id14 alın, ileriye yönelik bir yatırım olur, ikinci bir mikrofon girişi gerekli olabiliyor, yoksa da id4 tek kanal ihtiyacınızı görecekse yeterli bir kart.

Mikrofon fikrinize şaşırdım, benim elimden envai çeşit mikrofon gelip geçti, alamadığım hi-end cihazları da gidip bizzat denedim, mxl 990 ucuz seride işini iyi yapan bir mikrofon bence, tizleri sakin, hiç de öyle sert bir karakteri yok. belki kullandığınız karttandır, m-audio, presonus gibi kartların preamp katları biraz daha soğuk diye tabir ettiğimiz sert yapıdalar, rock'çılar çok seviyor o sebeple :) bende studyoda uad apollo8+wa87 var, evde de pilot kayıtlar için id14+mxl990 kullanıyorum. çoğu kaydı studyoda yeniden almama gerek kalmıyor. Ben size mikrofon olarak Lewitt'leri öneririm. LCT440 Pure işinizi görecektir. Alternatif olarak Studio Projects B1, Aston Mics Origin, sE X1 güzel cihazlar. Rode'ların ikinci eli çok canlı, illa rode alacaksanız nt2a alın.

UAD Apollo8 / WARM Audio WA87 / Rode NT5 St. / Dynaudio bm6a / Yamaha NS10m / ATH m20x & DT770

Mehmet Uzunosmanoğlu
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 2545
Kayıt: 25 Mar 2014, 02:05
Has thanked: 77 time
Been thanked: 43 time

Yeni bir başlangıç için ustalardan yardım

Mesaj gönderen Mehmet Uzunosmanoğlu »

[QUOTE=drnslcn;47509]Hoş buldum.İlginiz için teşekkür ederim.Tabi ki bir rme beklemiyorum.Bu tür cihazlarda ikinci ele girmekte çok mantıklı değil o yüzden bütçe meselesi diyelim.Audient in hali hazırda hala driver sorunu var ise zaten bu büyük bir sorun.Rubix serisiyle arasında bir karar vereceğim.Maalesef fiyat şişkinliği her zaman illa kalite de fark olması gerekiyor mantığını doğuruyor.Bu yeterince deneme yapmamaktan da kanaklanıyor sanırım.Mesela mxl 990 ve nt1 a testini dinledim mxl 990 bana daha temiz geldi ama nt1a rode ve pahalı olduğu için daha iyi olmak zorunda gibi geliyor(: Tekrar teşekkür ederim[/QUOTE]

Forum'a hoş geldiniz.

Ben size bahsettiğiniz bütçelerde henüz ülkemizde çok fazla bilinmeyen ve reklamı olmayan , ancak fiyat/performans oranı oldukça yüksek olan bir kartı önereceğim.

Önereceğim marka iConnectivity. Bu kart Türkiye'ye yeni getirilmiş bir kart. Belirtildiğine göre ; kendi segmentindeki en iyi kartlardan birisi. Fiyatı oldukça hesaplı. Piyasadaki kartlarda olmayan bir takım enteresan özelliklere sahip. Örneğin üzerindeki iki usb portundan aynı anda iki bilgisayarı bağlayıp ( Mac ve pc farketmeksizin ) ikisini eş zamanlı çalıştırabiliyorsunuz vs. Bu özellik dünyada ilk kez bir ses kartında kullanılmış.

Kartın konvertör kalitesinin yüksek olabilmesi için özellikle 24 bit 96 kHz çalışması tercih edilmiş. Çünkü adamlar 24 bit 192 kHz için harcayacakları parayı yüksek kaliteli 24 bit 96 kHz için harcamışlar. Pre-amp kalitesi bir RME kadar olmasa da oldukça tatmin edici bulunuyor. Şu ana kadar bir driver ve stabilite sıkıntısından ise hiç bahsedilmedi.

Kartla ilgili son olarak şunu söyleyebilirim : Geçenlerde Barış Büyük ( ki kendisi söz konusu markanın distribütörü olan firmanın ortağıdır ) ile yaptığım bir sohbette kendisinin evinde bu kartı kullandığını öğrendim. Akşamları veya tatil günlerinde evine iş getirdiğinde bu kartı kullanıyormuş. Şimdi herhalde Türkiye'de bence ilk 5'e girecek düzeyde bir miks ve mastering mühendisinin , kalitesiz ve sorunlu bir ses kartını kullanarak kendi profesyonel kariyerini tehlikeye atmasını bekleyemeyiz değil mi ? :)

Tabii bunları söyledikten sonra hemen şunu da ilave ediyorum : Geçmişte RME kullanmışsınız. Zaten isabetli olarak siz de belirtmişsiniz ki bu tip kartlardan hiç bir zaman bir RME performansı beklememek lazım. Doğrudur çünkü RME bence her yönü itibariyle çok özel bir kart. Bunu eninde sonunda kabul etmek lazım.
En son Mehmet Uzunosmanoğlu tarafından 16 Ara 2018, 02:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Yamaha Clavinova CVP-503 / Roland Integra7 / Roland SonicCell / Roland Pro-E / Korg M1 / SPL Director DAC / PMC Twenty 5.22 / SPL Performer s800 Stereo Power Amplifier / SPL Phonitor Mini / AKG K712 Pro / Audio Technica ATH-M50x / Vovox Enstrüman ve Monitör Kabloları / Vovox Power Kabloları / PC i7 4 Gb 256 Gb SSD Win7 / Sony i5 12 Gb 500 Gb SSD Win10 Pro
drnslcn
Mesajlar: 13
Kayıt: 15 Ara 2018, 18:12

Yeni bir başlangıç için ustalardan yardım

Mesaj gönderen drnslcn »

Önerileriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum.Bu hafta içinde id14 sipariş edeceğim id 4ü 1500 cidarında bütçem olduğu için o bütçeye maksimum kaliteyi sıgdırmak adına id 14 ün gerisine koymuş durumdayım.Mikrofon olarak çok gel git ler yaşıyorum sanırım.Ama Sp B1 - Mxl 990 - Nt1a arasında kararsızım.Zorlanıp hiç düşünmeden nt1 a almak ister gönül ama kur yüzünden şok olunacak fiyatları görünce bahsettiğim diğer mikrofon testlerini de dinlediğim vakit nt1 a yerine diğer iki şık arasında b1 ağır basıyor.
Umarım sonuç iyi olur(: Cihazları kurduğum vakit unmix bir vokal paylaşabilirim.İlginiz için çok teşekkür ederim
drnslcn
Mesajlar: 13
Kayıt: 15 Ara 2018, 18:12

Yeni bir başlangıç için ustalardan yardım

Mesaj gönderen drnslcn »

İd buton işlevini tam olarak anlayamadım yardımcı olabilrmisiniz?
Ayrıca kartı alınca windowsta standart ayarlarını ayarlama kısmında vs yardımcı olmanızı isteyeceğim mümkünse.Uzun zaman oldu uzak kalalı bir çok olayı unuttum.Şimdiden teşekkürler.
En son drnslcn tarafından 17 Ara 2018, 23:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
tezcankoray
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 2224
Kayıt: 17 Şub 2014, 12:18
DAW: Studio One 4.5
Has thanked: 32 time
Been thanked: 16 time
İletişim:

Yeni bir başlangıç için ustalardan yardım

Mesaj gönderen tezcankoray »

[QUOTE=drnslcn;47516]İd buton işlevini tam olarak anlayamadım yardımcı olabilrmisiniz?
Ayrıca kartı alınca windowsta standart ayarlarını ayarlama kısmında vs yardımcı olmanızı isteyeceğim mümkünse.Uzun zaman oldu uzak kalalı bir çok olayı unuttum.Şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]

id butonuna bastığınızda bilgisayardaki parametreleri encoder butonunu bir kontroller gibi kullanarak ayarlamaya yarıyor. Örneğin VSTi plugin'de bir parametreyi, analog ayar yapar gibi ayarlayabiliyorsunuz.

Ayrıca, girişleri sağa ya da sola pan'lamak için de kullanabiliyorsunuz.


Windows ayarlarında da birşey yok aslında, Audient sitesinden driver'ı indirip kuruyorsunuz ve USB portundan bilgisayara bağlıyorsunuz. Sadece o kadar.

Saygılar,
Tezcan
Studio One 4.5 | Focusrite 2i2 | Yamaha MOX6 | Rode NT1-A | ATH-M50x

Souncloud: https://soundcloud.com/tezcan-3/
YouTube: https://www.youtube.com/c/TezcanKoray
Instagram: https://www.instagram.com/tezcan.koray/
drnslcn
Mesajlar: 13
Kayıt: 15 Ara 2018, 18:12

Yeni bir başlangıç için ustalardan yardım

Mesaj gönderen drnslcn »

Bilgilendirme için teşekkür ederim.Son olarak id 4 ve 14 arasındaki konvertör farkından (preamplerin aynı olduğunu bilmek kaydı ile) kayıtta 'hobaa' dedirtecek bir fark olmayacaktır değil mi ?
İd 4 ve 14 arasında bu ikilemdeyim sadece.Roland rubix vs düşünürken audient i bu kadar met edilmişken görmezden gelemezdim(:
Şimdilik ev için M*audio bx5 d3 düşünüyorum.O fiyatlarda önereceğiniz tavsiyeleride araştırabilirim. Mikrofon olarak 1 adet Rode nt1a edindim zaten.
drnslcn
Mesajlar: 13
Kayıt: 15 Ara 2018, 18:12

Yeni bir başlangıç için ustalardan yardım

Mesaj gönderen drnslcn »

Maalesef maddi anlamda sıfıra güç yetiremedim. Ses kartı olarak ikinci el roland quad capture ve focusrite 2i2 araştırıyorum.quad capture un preamp ve dönüştürücülerinin biraz daha önce olduğu söyleniyor. sizce hangisini almalıyım. sadece vokal kayıt amaçlı.Audient iD4 ü de tekrardan düşünebilirim tabiki. monitör olarak da yamaha hs5 ikinci el araştırıyorum
tezcankoray
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 2224
Kayıt: 17 Şub 2014, 12:18
DAW: Studio One 4.5
Has thanked: 32 time
Been thanked: 16 time
İletişim:

Yeni bir başlangıç için ustalardan yardım

Mesaj gönderen tezcankoray »

[QUOTE=drnslcn;47524]Maalesef maddi anlamda sıfıra güç yetiremedim. Ses kartı olarak ikinci el roland quad capture ve focusrite 2i2 araştırıyorum.quad capture un preamp ve dönüştürücülerinin biraz daha önce olduğu söyleniyor. sizce hangisini almalıyım. sadece vokal kayıt amaçlı.Audient iD4 ü de tekrardan düşünebilirim tabiki. monitör olarak da yamaha hs5 ikinci el araştırıyorum[/QUOTE]Roland ya da focusrite, hangisini alsanız bence farketmez. İkisi de benzer kaliteyi verecektir. ID 14 alırsanız bunlardan bir gömlek daha üstün bir kart edinmiş olursunuz.
Bütçe yetmiyorsa ID 4 de işinizi görür bence. Seçim sizin.
Elimde fazla ID 4 var, düşünecek olursanız size verebilirim.

Saygılar,
Tezcan

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Studio One 4.5 | Focusrite 2i2 | Yamaha MOX6 | Rode NT1-A | ATH-M50x

Souncloud: https://soundcloud.com/tezcan-3/
YouTube: https://www.youtube.com/c/TezcanKoray
Instagram: https://www.instagram.com/tezcan.koray/
drnslcn
Mesajlar: 13
Kayıt: 15 Ara 2018, 18:12

Yeni bir başlangıç için ustalardan yardım

Mesaj gönderen drnslcn »

Merhabalar.Bugün id 4 üm geldi. Kurulumunu yapıp update yaptım.Monitörüm gelmediği için henüz ses alamıyorum.Ama kulaklık çıkışından ses alıyorum şimdilik(:
Şöyle bir sorum var,kayıt esnasında buffer sıze ı kaçta tutmam gerekiyor? Ön ayarlı değeri 512 samples. Ayrıca kart üstünde monitor mix bölümü var.Sol taraf ınput sağ taraf daw.Tam işlevi nedir?Sanırım kayıtta bunu ortada tutmam gerekiyor
sample rate 44.100 windows ses ayarlarında da id4 seçili. eksta windows ta yapmak gereken bir ayar vs varmıdır? Ekran resimleri şu şekilde :
https://ibb.co/C6NNwPy
https://ibb.co/mT7VsVd
https://ibb.co/K7g3TMW
En son drnslcn tarafından 25 Ara 2018, 22:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
tezcankoray
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 2224
Kayıt: 17 Şub 2014, 12:18
DAW: Studio One 4.5
Has thanked: 32 time
Been thanked: 16 time
İletişim:

Yeni bir başlangıç için ustalardan yardım

Mesaj gönderen tezcankoray »

[QUOTE=drnslcn;47540]Merhabalar.Bugün id 4 üm geldi. Kurulumunu yapıp update yaptım.Monitörüm gelmediği için henüz ses alamıyorum.Ama kulaklık çıkışından ses alıyorum şimdilik(:
Şöyle bir sorum var,kayıt esnasında buffer sıze ı kaçta tutmam gerekiyor? Ön ayarlı değeri 512 samples. Ayrıca kart üstünde monitor mix bölümü var.Sol taraf ınput sağ taraf daw.Tam işlevi nedir?Sanırım kayıtta bunu ortada tutmam gerekiyor
sample rate 44.100 windows ses ayarlarında da id4 seçili. eksta windows ta yapmak gereken bir ayar vs varmıdır? Ekran resimleri şu şekilde :
https://ibb.co/C6NNwPy
https://ibb.co/mT7VsVd
https://ibb.co/K7g3TMW[/QUOTE]

Merhaba,

Monitor miks knob'u çıkışa hangi sinyalden ne kadar göndermek istediğinizi ayarlamaya yarayan knob'tur. "Direct monitoring" yani kayıt esnasında girişteki sinyali direkt olarak monitor ya da kulaklığa göndermenize olanak verir. Bu da gecikme problemlerini aşmanıza yardımcı olur. Kayıt sırasında, girişteki sinyali, DAW'daki diğer kanallara göre hangi oranda duymak istiyorsanız o oranda knob'u çevirebilirsiniz. Ortada olması şart değil. Tam olarak sola (yani input) çevirirseniz, sadece girişe bağladığınız (gitar ya da mikrofon, her neyse) input sinyalini duyarsınız. Tam sağa çevirirseniz sadece DAW'daki kanalları duyarsınız (dinleme - mix - esnasında bu şekilde kullanmakta fayda var).


Buffer ayarlarına gelirsek; konuyla ilgili şöyle bir makale yazmıştım (forumda aratınca çıkıyor):

http://www.muzikteknolojileri.net/showthread.php?t=5251

Saygılar,
Tezcan
Studio One 4.5 | Focusrite 2i2 | Yamaha MOX6 | Rode NT1-A | ATH-M50x

Souncloud: https://soundcloud.com/tezcan-3/
YouTube: https://www.youtube.com/c/TezcanKoray
Instagram: https://www.instagram.com/tezcan.koray/
Cevapla

“Siz ve Stüdyonuz” sayfasına dön