Şehir efsaneleri ve gerçekler.

Müzik dünyasından haberler bu bölümde...


Cevapla
Seyit ÖZTÜRK
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1035
Kayıt: 11 May 2015, 02:50
Has thanked: 13 time
Been thanked: 21 time

Şehir efsaneleri ve gerçekler.

Mesaj gönderen Seyit ÖZTÜRK »

Arkadaşlar uygun bir başlık seçmeye çalıştım.

6 ay bir sene önce AMD Ryzen işlemcilerin fiyat performans konusunda intel işlemcileri geride bırakacağı söylenmişti.İnanmamıştım. Fiyat performans konusunda gerçekten fena geride bıraktı.

Şimdi şehir efsanesi ya da ve gerçek olabilecek bir takım haberler var.

Apple ARM tabanlı kendi işlemcisini geliştiriyor.
http://www.log.com.tr/apple-arm-tabanli ... istiriyor/

Japon teknoloji devi Softbank, mobil işlemcileri ile pazarda önemli bir paya sahip olan ARM’ı inanılmaz bir fiyat karşılığında bünyesine kattı.
https://donanimgunlugu.com/islemci-uret ... a-satildi/

Apple bundan sonra tasarım ve mimarisinde radikal değişiklikler yapacakmış.
Mac proların kasası modüler yapıda olacakmış.8 K monitörler geliyormuş. Logic pro 11 yeni işlemci mimarisi ile sunulacakmış.Yeni işlemci mimarisinde logic pro x çalışır mı?. Ya da logic pro 11 eski intel işlemcilerde çalışır mı?Hackintoshcular ne yapar? gibi...vs.

Diğer bir söylenti önümüzdeki yaz Uad 3 çıkabilirmiş.Uad 2 den kaç kat hızlı olur? Yeni yorucu pluginler çıkarmı? Uad2 Uad 1 gibi olur mu?

En son çıkan siyah renkli UNIVERSAL AUDIO Apollo kartların, ADC/DAC Preamp vs.. daha iyi olan bir üst versiyonu çıkar mı?

Audioutopia, R2R vs. gibi takımlar birleşerek tüm elicenser ve ilok2 lisanslı ürünleri kıracaklarını duyurmuşlar. Bu durum ne gibi sonuçlar doğurur?Orjinal kullanan updateler açısından ve stabilite açısından orjinal kullanmaya devam edecektir.Yine de üretici firmalar açısından iyi bir sonuç doğurmaz.

Bu sebeple İlok 3 çıktı ve muhtemelen elicenser yeni versiyonu gelebilir. İlok 3 ve yeni elicenser artı bir masraf. Diğer taraftan şirketler aylık-yıllık lisans gibi yöntemleri deniyorlar.

Bunlar şehir efsanesi ya da gerçek haberler olabilir mi? Siz ne düşünüyorsunuz?

Maddi açıdan müzik sektöründe güncel kalmak maliyetli.Güncel kalmak ne derece gerekli? Şahsen ben Cubase Pro 8 ve Absolute 2 kullanıyorum.Cubase Pro 9 ve absolute 3 e geçmek maliyetli.Değer mi değmez mi tartışılır.

En son Seyit ÖZTÜRK tarafından 14 Nis 2017, 18:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Seyit ÖZTÜRK
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1035
Kayıt: 11 May 2015, 02:50
Has thanked: 13 time
Been thanked: 21 time

Şehir efsaneleri ve gerçekler.

Mesaj gönderen Seyit ÖZTÜRK »

Avid firması DAD converter firmasını satın aldı.Dad konverterların fiyatı zaten uçuk rakamlardaydı. Daha önce Protools HD sistemeleri alanlar,HDX sistemler çıkınca nasıl bir durum yaşamıştı.Şu an AAX ve Rtas durumları?

Logic her şeyi neredeyse bedava verdi ama mac sattı.İş gören mac fiyatları malum.Ekran kaliteli ama.Hackintosh cuları hesap ettiler ya da etmediler.

Cubase her buçuklu versiyonda 99 euro istedi ama her donanımla çalıştı.

diğerleri Reaper,Presonus,Sonar vs... daha değişik marketing politikaları izledi.

En son Seyit ÖZTÜRK tarafından 14 Nis 2017, 21:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
ermanturkoz
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 272
Kayıt: 24 Şub 2014, 10:43

Şehir efsaneleri ve gerçekler.

Mesaj gönderen ermanturkoz »

Açıkçası kendi adıma presonus studio one professional 2 kullanıyorum ve 3 e hala geçiş yapmadım o kadar ciddi bana özel indirimler sunmalarına rağmen..Çünkü gerçekten radikal bir değişiklik göremedim..Sonuçta şu anda 1 den de 2 den de v3 e geçmek içn aynı ücreti istiyorlar..Sanıyorum o yüzden 4 ü bekleyeceğim..Tabi dediğim gibi radikal bir değişiklik gelmezse benim işimi versiyon 2 fazlasıyla görüyor versiyon 5 e bile geçmeyebilirim o durumda :)

Mehmet Uzunosmanoğlu
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 2545
Kayıt: 25 Mar 2014, 02:05
Has thanked: 77 time
Been thanked: 43 time

Şehir efsaneleri ve gerçekler.

Mesaj gönderen Mehmet Uzunosmanoğlu »

[QUOTE=Seyit ÖZTÜRK;43220]Diğer bir söylenti önümüzdeki yaz Uad 3 çıkabilirmiş.Uad 2 den kaç kat hızlı olur? Yeni yorucu pluginler çıkarmı? Uad2 Uad 1 gibi olur mu?

En son çıkan siyah renkli UNIVERSAL AUDIO Apollo kartların, ADC/DAC Preamp vs.. daha iyi olan bir üst versiyonu çıkar mı?
Bunlar şehir efsanesi ya da gerçek haberler olabilir mi? Siz ne düşünüyorsunuz?

Maddi açıdan müzik sektöründe güncel kalmak maliyetli.Güncel kalmak ne derece gerekli? Şahsen ben Cubase Pro 8 ve Absolute 2 kullanıyorum.Cubase Pro 9 ve absolute 3 e geçmek maliyetli.Değer mi değmez mi tartışılır.[/QUOTE]

Sevgili Seyit kardeşim,

Güzel noktalara parmak basmışsın. Bildiğim kadarıyla ; UAD kullananların geçmişten beri karşılaştığı önemli sıkıntılardan birisi bu konu. Adamların teknolojisi değiştikçe ve yeni versiyon plug-in'ler geldikçe eskiler adeta çöp oluyor. Dolayısıyla bu tip plug-in'lere bakarak ekipman tercih eden insanların , meselenin bu yönünü de özellikle dikkate almaları gerekli bence. Zira bu tip ekipmana ve plug-in 'lere yatırılan paralar ciddi meblağları buluyor. Dolayısıyla dediğin gibi ; müzik sektöründe , özellikle bahsettiğim tercihlerin yapılması halinde , güncel kalmak oldukça maliyetli oluyor.

Gerçi sektörde bu konuda oluşan sınırlı bir rekabet dahi Universal Audio'yu geçen gün gördüğüm kadarıyla ciddi bir kampanya yapmağa yöneltmiş : Eğer herhangi bir Apollo rack mount cihaz alırsan Temmuz sonuna kadar 3500 usd'lık plug-in'i bedava veriyor. :) Geçen sene sonunda da benzeri bir kampanyaları olmuştu.

Geçmişte bu denli büyük kampanyaları var mı idi ? Peki bugün niye var ? Çünkü Antelope Audio ; birtakım cihazlarının yanında , ciddi miktar ve kalitedeki plug-in'lerini bedava vermeğe başladı.:)

Bakalım bu sömürü düzeni ( pek ümidim yok ama ) bu tip rekabetlerle bir gün sona erecek mi ?

Bütün bu anlattıklarımdan sonra benim bu işin sonunda vardığım sonuç şu : Bu işle uğraşan insanlar ; set-up'larını mümkün olduğunca üst düzey analog cihazlarla oluşturmalı. Eğer gelişme olursa da ; zaman içerisinde sadece konvertörlerini upgrade etmeli. Zira analog teknoloji artık gelebileceği yere kadar büyük ölçüde geldi. Kaliteli analog ekipmana yatırılan para hiç bir zaman çöp olmuyor.

Yani sonuç olarak ; meseleyi bu şekilde fikse ederek , kalite ve maliyet optimizasyonunu kurmak gerekli.

Akıllı olmak her zaman iyidir.:)

En son Mehmet Uzunosmanoğlu tarafından 15 Nis 2017, 02:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Yamaha Clavinova CVP-503 / Roland Integra7 / Roland SonicCell / Roland Pro-E / Korg M1 / SPL Director DAC / PMC Twenty 5.22 / SPL Performer s800 Stereo Power Amplifier / SPL Phonitor Mini / AKG K712 Pro / Audio Technica ATH-M50x / Vovox Enstrüman ve Monitör Kabloları / Vovox Power Kabloları / PC i7 4 Gb 256 Gb SSD Win7 / Sony i5 12 Gb 500 Gb SSD Win10 Pro
Cevapla

“Haberler” sayfasına dön