Manley Vari Mu Test «Hardware vs Plugin (UAD)»

Kullanılan Plugin'ler için ipucu ve kısayolları bu başlık altında paylaşabilirsiniz.


Seyit ÖZTÜRK
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Mesajlar: 1035
Kayıt: 11 May 2015, 02:50
Has thanked: 13 time
Been thanked: 21 time

Manley Vari Mu Test «Hardware vs Plugin (UAD)»

Mesaj gönderen Seyit ÖZTÜRK »

Pluginlerin kullanılacağı yerler belli. Özellikle analog EQ ve Compressor ün yerini pluginin tutması mümkün değil.

Bu linki türkçeye çevirip okumanız durumunda dijital teknolojiyi, özellikle analog EQ ve Compressor gerekliliğini daha iyi anlamak mümkün.Çok teknik ve detaylı konular.Bu kadar fazla yazacak zamanım yok.Linkin önemli bir yerini google dan ingilizceye çevirip yapıştırdım.
http://www.mojo-audio.com/blog/the-24bit-delusion/

16 bit ve 20 bit kayıt arasındaki çözünürlük farkını anlamak için, işlem gören duvarlar, izole AC güç ve% 100 dengelenmiş elektronikler ile bir kayıt stüdyosu gibi çok düşük gürültülü bir ortamda olmanız gerekir .

16 bitlik ve 24 bitlik bir kayıt arasındaki dinamik aralıktaki farkı duymak için müziği o kadar yüksek sesle çalmanız gerekir ki kalıcı işitme kaybına neden olur.

İnsanlar 16-bit, 20-bit ve 24-bit kayıtlar arasındaki farkları duymak istediğini duyduklarında, bunlar işitme seviyeleri arasındaki fark değil, dijital mastering'in kalitesindeki farktır. Gerçek şu ki, çoğu sözde 24-bit kayıt bile 16-bit dinamik aralıktan daha azıyla (ve akıllıca) hakimdir.

HD kayıtlarının steril olarak sesli görünen kısmının bir kısmı, zayıf alt düzey ayrıntıların ses zemininin üzerine çıkmasına izin vermeyen daha düşük dinamik sıkıştırma ile ilgilidir. Müzik dinamik bir şekilde sıkıştırıldığında, makul bir ses seviyesinde dinlemenizi ve kayıtta ton, ton ve oda akustiğini ortaya çıkaran tüm ince harmonik işaretleri duymaya devam etmenizi sağlar.

Cevapla

“Plugin İpuçları” sayfasına dön