Ableton live' da clip-arrange karmaşası

Cevapla
caglar
Mesajlar: 5
Kayıt: 22 Kas 2014, 10:44

Ableton live' da clip-arrange karmaşası

Mesaj gönderen caglar »

Merhaba arkadaşlar, bir Reason kullanıcısı olarak Reason'daki mix araçlarını ve efektleri yetersiz bulduğum için Reason ile rewire kullanmak amacıyla Ableton live öğrenmeye kara verdim. Daha önce Cubase kullanmışlığım var ama Ableton'ın mantığı bana çok karmaşık geldi; bu konuda takıldığım bazı noktalarda sizlerden yardım istiyorum, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Öncelikle anladığım kadarıyla Ableton'ı sahnede de kullanmak amacıyla launchpad tarzı bir alletle kontrol etmek için clip ekranı denilen birşey yapmışlar; fakat benim amacım öncelikle arrange yapmak, yaptığım projeyi sahnede veya arkadaş ortamında çalmak istediğim zaman clip ekranını kullanmak ama clip ekranında yazdığım midileri bir türlü arrange ekranına aktaramadım. Arrange ekranındayken de midi clip olmamasına rağmen play'e bastığımda clip ekranında yazdığım midileri çalmaya başlıyor bu meret. Tam olarak mantığı/kısayolu nedir? bu meretin. Benim yanlış anladığım birşeyler mi var proğramın mantığıyla ilgili?

G3production
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 241
Kayıt: 09 Eyl 2014, 16:11

Ableton live' da clip-arrange karmaşası

Mesaj gönderen G3production »

Ableton'ın mantığı diğer daw'lardan biraz daha farklıdır. Oyüzden yapabileceğiniz en iyi şey kurcalamadan önce bir kaç tane eğitim video'su izlemek. Ask video vb. yerlerden. Böylelikle mantığını anlıyabilirsin. Söylediğin şeyin nedeni ise aranje penceresine geçtiğinde sağ yukarda bir play işareti göreceksin. Onu kaldır. O varken diğer sequencer modunda çalıştını gösteriyor. Dediğim gibi diğer programlardan çok daha farklı ama bir kere anlayıncada hepsinden daha kolay.

Cevapla

“Diğer Yazılımlar” sayfasına dön