+ Yeni Konu aç
Toplam 1 adet sonuçtan sayfa başı 7 ile 7 arası sonuç gösteriliyor.

Konu: cubase metronom problemi

Bu konu 398 kez görüntülendi 6 yorum aldı ...

cubase metronom problemi 398 Reviews

    Konuyu değerlendir: cubase metronom problemi

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 398 kez incelendi.

  1. #1

    cubase metronom problemi

    Merhabalar,
    cubase 8 elements kullanıyorum.
    en son 1 ay önce baktığım ve metronomla kayıt yaptığım bir projede şu an metronom sesi gelmiyor.
    metronom açık, oynatınca audio sesleri geliyor, transport panelin sağında metronom bar'ı çalışıyormuş gibi yükselip alçalıyor fakat bir türlü metronom sesi gelmiyor.
    internette epey arama yapıp baktım fakat söyledikleri çözümler bende işe yaramadı.
    ilgili olabilecek ayarları görsele ekledim, acil çözmem gerekiyor bunu

    teşekkürler

    Müzik Teknolojileri Forumlarındaki İçeriğindeki Benzer Konular:
    Konu oklava tarafından (22 Haziran 2017 Saat 16:54 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    @Sadece Üyeler Linkleri Görebilir... ,

    "Metronom Setup" menüsünde, sağdaki "Click Outputs" başlığı altında, "MIDI Port/Channel" seçeneğinde sizde "Fast Track Pro MIDI Out" seçili durumda. Onu değiştirip denediniz mi? Not Connected seçin mesela...

    Saygılar,
    Tezcan

    Cubase Elements 8 | Focusrite 2i2 | Rode NT1-A, Sennheiser e835 | Yamaha MOX6 | Esi Aktiv 05 Ref. Monitor | ATH-M50x

    Souncloud: Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...
    YouTube: Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...
    Instagram: Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...

  3. #3
    Alıntı tezcankoray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Sadece Üyeler Linkleri Görebilir... ,

    "Metronom Setup" menüsünde, sağdaki "Click Outputs" başlığı altında, "MIDI Port/Channel" seçeneğinde sizde "Fast Track Pro MIDI Out" seçili durumda. Onu değiştirip denediniz mi? Not Connected seçin mesela...

    Saygılar,
    Tezcan
    evet microsoft gs wavetable synth ve not connected ı denemiştim onlar seçiliyken ses gelmediği gibi metronom barda da hareket yok. fakat şimdi siz söyleyince orada çıkan HALion Sonic SE - MIDI yi de denedim aynı menüden, onu seçince piyano sesi şeklinde metronom çalıyor bu MIDI yi projede kullanmıştım. acaba fast track pro midi out un ayarlarıyla falan mı ilgili ki? en kötü ihtimalle bu şekilde de idare ederim


  4. #4
    Alıntı oklava Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet microsoft gs wavetable synth ve not connected ı denemiştim onlar seçiliyken ses gelmediği gibi metronom barda da hareket yok. fakat şimdi siz söyleyince orada çıkan HALion Sonic SE - MIDI yi de denedim aynı menüden, onu seçince piyano sesi şeklinde metronom çalıyor bu MIDI yi projede kullanmıştım. acaba fast track pro midi out un ayarlarıyla falan mı ilgili ki? en kötü ihtimalle bu şekilde de idare ederim
    Yabancı forumlarda yığınla metronom problemi başlığı var. Birçok kişi de çözemediği için sizin ses aldığınız yöntemi (yani herhangi bir vst tetikleyerek) kullanarak aşmış bu problemi.
    Birkaç tane de farklı metotlarla çözen olmuş, bunlar şöyle:

    1- record/play durumunda metronomu aktif eden tikleri kaldırıp yeniden işaretlemek

    2- ses kartı driver'ı yeniden kurmak ya da güncellemek

    İsterseniz bu şekilde kullanmaya devam edin, ya da yukarıdaki yöntemleri deneyin.

    Cubase'in böyle en temel ve basit bir konuda problemi olması enteresan hakikaten.

    Saygılar,
    Tezcan

    ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Cubase Elements 8 | Focusrite 2i2 | Rode NT1-A, Sennheiser e835 | Yamaha MOX6 | Esi Aktiv 05 Ref. Monitor | ATH-M50x

    Souncloud: Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...
    YouTube: Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...
    Instagram: Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...

  5. #5
    Alıntı tezcankoray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yabancı forumlarda yığınla metronom problemi başlığı var. Birçok kişi de çözemediği için sizin ses aldığınız yöntemi (yani herhangi bir vst tetikleyerek) kullanarak aşmış bu problemi.
    Birkaç tane de farklı metotlarla çözen olmuş, bunlar şöyle:

    1- record/play durumunda metronomu aktif eden tikleri kaldırıp yeniden işaretlemek

    2- ses kartı driver'ı yeniden kurmak ya da güncellemek

    İsterseniz bu şekilde kullanmaya devam edin, ya da yukarıdaki yöntemleri deneyin.

    Cubase'in böyle en temel ve basit bir konuda problemi olması enteresan hakikaten.

    Saygılar,
    Tezcan

    ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    evet ne yazık ki bu çözümler de işe yaramadı. işin kötüsü yeni proje açtım onda da aynı problem oluyor. neyse şimdilik vakit kaybetmemek adına en azından bu projede piyano sesiyle devam edeceğim gibi gözüküyor. teşekkürler


  6. #6
    Merhaba,

    Internal click sesini ses kartınızın başka bir portuna yönlendirmiş olabilir misiniz?
    Yahut koyduğunuz resimdeki ''Sounds'' seçeneğini seçip arzu ettiğiniz click/metronom seslerini yükleyip çalışmanıza devam edebilirsiniz.


  7. #7
    Alıntı Murat Engin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Internal click sesini ses kartınızın başka bir portuna yönlendirmiş olabilir misiniz?
    Yahut koyduğunuz resimdeki ''Sounds'' seçeneğini seçip arzu ettiğiniz click/metronom seslerini yükleyip çalışmanıza devam edebilirsiniz.
    yardımınız için teşekkürler. internal click sesini nereye yönlendirmiş olduğuma nereden bakabilirim? olmazsa 2. dediğinizi yaparım


Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Açma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:30.
Powered by vBulletin® Versiyon 4.2.5
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Webmaster Düzenleme Can KIRCA
© 2010-2017 MüzikTeknolojileri.net ®
vBulletin like sistemi:eTiKeT™