NOTICE Notice: This is an old thread. The last post was 841 days ago. If your post is not directly related to this discussion please consider making a new thread.
+ Yeni Konu aç
Toplam 1 adet sonuçtan sayfa başı 10 ile 10 arası sonuç gösteriliyor.

Konu: Studio One'da Disc Kullanım Kasılması (Wav Tabanlı Projede)

Bu konu 5250 kez görüntülendi 9 yorum aldı ...

Studio One'da Disc Kullanım Kasılması (Wav Tabanlı Projede) 5250 Reviews

    Konuyu değerlendir: Studio One'da Disc Kullanım Kasılması (Wav Tabanlı Projede)

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 5250 kez incelendi.

  1. #1

    Question Studio One'da Disc Kullanım Kasılması (Wav Tabanlı Projede)

    Studio One'da tüm enstrumanları midi olan ve kasılmadan çalışan projemin 192kb/s ve 44.1khz kalitesinde stems çıktılarını alıyorum. Mix için yeni bir proje açıp bunları wav olarak sürükle bırak şeklinde ekliyorum. (yaklaşık 19-20 kanal) . Kasılmaya yapmayan proje bir anda takılmaya başlıyor. CPU ve Ram kullanımı normal değerlerde ama Disc kırmızıya vuruyor. Bir türlü çalışamıyorum. Sorunun kaynağı ne olabilir acaba?


  2. #2
    Merhaba,

    Çıktılarınızı mp3 formatında alıyorsunuz ve daha sonra bu kanalları S1'de yeni bir projeye tekrar koyduğunuzda,
    S1 otomatik olarak ''wav'' formatına çeviriyor. HD nizde bu yükü kaldıramıyor gibi gözüküyor!


  3. #3
    Alıntı Murat Engin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Çıktılarınızı mp3 formatında alıyorsunuz ve daha sonra bu kanalları S1'de yeni bir projeye tekrar koyduğunuzda,
    S1 otomatik olarak ''wav'' formatına çeviriyor. HD nizde bu yükü kaldıramıyor gibi gözüküyor!
    Çıktılar wav formatında.
    Mevcut Donanım : Macbook pro i7 8gb ram 750gb Harddisk


  4. #4
    Aynı işlemi Logic için uyguladığımda sorun olmuyor. Ama logic ekleme sırasında dosyaları kendisi için en uygun formata convert ediyor. Sanırım sorun tam olarak burada. Yani S1 bu convert işlemini yapmıyor. Eklenen dosyaları preview olarak ekliyor projeye. Sonra herseferinde diskten okurken kasılma yaşıyor. Sorune belki buldum ama çözüm hala yok


  5. #5
    Hocam sorunu tam anlayamadım ancak midi kodlarını sağ tıklayıp direk Bounce alsanız zaten S1 waw formatında işliyor ve yeni kanala atıp midi yazılan kanalı mute'liyor. Sonrasında midi kanalını silip elinizde net bir waw kalıyor senkronize halde. Yani yaptığınız işin nedenini anlayamadım açıkçası.

    EsbaB Şu üyeler, acaluka adlı üyemize bu mesajı için teşekkür ettiler:

  6. #6
    Alıntı acaluka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Midi kodlarını sağ tıklayıp direk Bounce alsanız zaten S1 waw formatında işliyor ve yeni kanala atıp midi yazılan kanalı mute'liyor. Sonrasında midi kanalını silip elinizde net bir waw kalıyor senkronize halde. Yani yaptığınız işin nedenini anlayamadım açıkçası.
    Bunun cubase teki karşılığı nedir?
    Daha önce konuşulmuştu ama ben midi ile uğraşma imkanına sahip olmadığım için unutmuşum, şimdide bulamıyorum.

    ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Dell Latitude (i7 2720QM 2.20 CPU + 10 Gb Ram + W10 64bit + 240 Gb SDD / 320 GB 7200 Rpm HDD )
    MOTU UltraLite MK3 Hybrid + Jz J1 + Cubase Elements 9 Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...
    ...----Herşeyin bir Sebebi Var----...

  7. #7
    Hocam hiç Cubase kullanmadığım için bilemiyorum malesef. Ancak mutlaka böyle kısa bir yöntemi vardır Cubase'de de.

    EsbaB Şu üyeler, acaluka adlı üyemize bu mesajı için teşekkür ettiler:

  8. #8
    Alıntı Gibson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    192kb/s ve 44.1khz kalitesinde stems çıktılarını alıyorum.
    Bitrate değeri olarak 192kb/s yazdığınızdan dolayı çıktınız MP3 olmakta. S1'de, WAV çıktı özelliğinde bitrate değeri atamak söz konusu değil. Bit değeri atayabilirsiniz sadece.

    Alıntı EsbaB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunun Cubase teki karşılığı nedir?
    Edit menüsünden ''render in place/render'' seçeneği ile aynı işlemi yapabilmek mümkündür.

    EsbaB Şu üyeler, Murat Engin adlı üyemize bu mesajı için teşekkür ettiler:

  9. #9
    Haklısınız ama ben yanlış yazmışım sanırım. Doğrusu 24bit 44.1 kHz olarak alıyormuşum çıktıları. Yani wav olarak. Bu eklediğim kanalları nereden eklediysem orada arıyor her açılışta. Normalde projemin Media klasörüne yerleştirmesi gerekmezmi bu audioları?

    Konu Gibson tarafından (29 Mart 2016 Saat 05:52 ) değiştirilmiştir.

  10. #10
    Ses kartınızdan buffer değerlerini yükseltirseniz sorun ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum...


Yetkileriniz

  • Konu Açma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:13.
Powered by vBulletin® Versiyon 4.2.5
Copyright © 2018 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Webmaster Düzenleme Can KIRCA
© 2010-2017 MüzikTeknolojileri.net ®
vBulletin like sistemi:eTiKeT™