Arkadaşlar merhaba, 6 aydır kayıt almaya çalışıyorum. Miks için comp, reverb,delay vb uygulamaları izleyerek tatbik etmeye çalışıyorum. Türk sanat müziği çalışıyorum ve sesime güvenmediğim için kendimi zorlamadan okuyorum. Bu bazen kayıtlarda aşırı bir bass sesi yaratıyor. Özellikle arabada dinlerken uğultu şeklinde gerçekleşiyor. Bunun için eq ayarı ile oynuyorum ama sesin kalitesi oldukça düşüyor, bulanıklaşıyor. NT2-a kullanıyorum ve sonradan öğrendiğim kadarıyla bass karakteri yüksek bir mikrofonmuş. Bu yüzden üzerindeki ayarlardan 40db filtreli söylüyorum ama nafile...
Genel sorunlar bunlar olmakla bereber soracaklarım;
1- kanun çalarken parmağıma taktığım mızrabın tele vuruş anında çıkarttığı tak-tak sesini nasıl önleyebilrim? (Tüm kayıtlarımı çıplak parmakla alma dışında)
2- Yine kanunla alakalı son derece tiz sesler geliyor. Bunları yine eq ile alıyorum ama ses berbatlaşıyor.
3- Eğitim videolarını izlerken neden yapıldığını anlamadığım -40 db civarından pass filtre yapılıyor ve bunu kazaya kurban gitmeyelim diye anlatıyorlar. Nedir bu olar? Aynı şekilde tiz tarafta da aynı iş yapılıyor.
En önemli sorunum ise yine eğitim vidyolarında duyduğum frekanslar birbirini engellemesin lafı. Bunu spectrum analizi ile yapıyorlar ama nasıl yaptıkları bilgisi yok.
Demolarımı 3 sene önce burada paylaşmıştım. Biraz daha kaliteli işler yapabilmek adına yardımcı olursanız sevinirim. Şarkılar insan içine çıkabilecek duruma gelince de paylaşırım umarım
DAW: Cubase 8 el, mik NT2-a, Wave bundle, oda da kısmi yalıtım var (gelişigüzel)